Doorgaan naar content

Jamon Iberico (iberico ham)

Iberico Ham (of Jamon Iberico in het Spaans) staat bekend als de beste ham ter wereld. Door de vele verschillende soorten Spaanse hammen die worden aangebonden in de supermarkten, kan het nogal verwarrend zijn, welke soort Spaanse ham je nu eigenlijk koopt.

Vroeger werden alle Iberico hammen Pata Negra genoemd, maar dit is niet langer toegestaan. Alle Pata Negra hammen zijn automatisch Iberische ham, maar niet elke Iberische ham is Pata Negra ham! Enkel raszuivere Ibéricos (100% raza ibérica) mogen Pata Negra worden genoemd. Hammen van 50% Ibérico-ras worden als “Ibérico ham” bestempeld.

Op basis van de voeding van de varkens wordt onderscheid gemaakt tussen drie verschillende soorten Ibérico-ham: Ibérico Bellota (eikelvoeding in het wild), Cebo de Campo (deels eikelvoeding in het wild) en Cebo (graanvoeding). Al deze Iberische hammen hebben zeer specifieke eigenschappen en smaken. Heerlijk om allemaal uit te proberen.

 

Back to top