Doorgaan naar content

Gratis verzending vanaf €45 in NL & BE

iberico ham

Iberico ham

Iberico ham op ambachtelijke wijze geproduceerd in Spanje. Onze Iberico hammen zijn in diverse vormen en maten verkrijgbaar. Kies gesneden en vacuüm verpakte pakjes om eens te proberen (en verliefd erop te worden), voor een gezellige tapas avond of als geschenk.

Al helemaal overtuigd van deze Spaanse delicatesse? Geniet dan van een hele Iberico Ham. Iberico poten zijn verkrijgbaar als Jamon (ham) en Paleta (schouderham).

Proef de authentieke Iberico ham

Iberico Ham staat wereldwijd bekend als de beste ham ter wereld. De Iberische Ham is een prachtig rijke, genuanceerde en krachtige smaaksensatie. Het absolute hoogtepunt is wel de handgesneden ‘Pata Negra’. Dit betreft de 100% Jamon Iberico Bellota.

Om als 'Jamón Ibérico' te worden geclassificeerd, moet deze zijn gemaakt van het Iberische varken. Dit is een uniek (zwart gekleurd) varkensras enkel voorkomt in Spanje en Portugal (het Iberisch schiereiland).

Wat deze delicatesse zo beroemd maakt, is de zorgvuldige bereiding en het speciale dieet van het dier. Dit zorgt voor de rijke en complexe aroma's binnen het smaakpalet van een Iberico ham. Voor Spanjaarden is deze bereidingswijze en pure herkomst als een religie. Iberico Ham mag hierdoor meer dan terecht als een echte delicatesse worden bestempeld.

De beste manieren om van Iberico ham te genieten

De smaak van Iberico Ham is er een die moet worden gekoesterd. Als je hebt gekozen voor onze (hand)gesneden Iberico ham, kun je de verpakking het beste onder warm water houden voordat je deze opent. Dit zorgt ervoor dat het vlees heerlijk zweterig wordt, waardoor alle smaken nog beter naar voren komen. Net zoals ze dat doen in de beste Spaanse & Tapas Restaurants.

Ga je voor de hele Iberico ham? Deel deze met familie en vrienden en maak er een echte beleving van. De ham als pronkstuk, de kunst van het snijden en het genieten geweldige smaakt, maakt dit zo bijzonder. Snijdt de ham in smalle, niet te grote plakjes (ca. 2 bij 2 cm) af en verdeel deze in een enkele laag op een bord. Zo’n bord vol Iberico ham is een lust voor het oog en staat prachtig op een gedekte tafel of een feestje.

Bewaar de ham zorgvuldig om de kwaliteit te behouden

Zodra de ham is aangesneden dek je deze af met een deel van het reeds afgesneden vet en daaroverheen plaats leg je een stofvrije (thee)doek. Dit zorgt ervoor dat de bovenste laag lekker sappig en smaakvol blijft. Bewaar de ham in de keuken of op een andere schone, droge plek in huis. De handgesneden pakjes worden na het snijden direct vacuüm verpakt om de smaak en aroma’s te behouden. Deze pakjes kunnen tot wel 6 maanden op een droge, koele plek worden bewaard. Het is niet nodig om deze in de koelkast te bewaren. Een tip van ons: indien mogelijk plan je het eten van de Iberico ham iets vooruit en plaats de Jamon dan een dag van te voren in de koelkast. Haal de ham een uurtje van te voren eruit. Zoals eerder beschreven hou je het pakje vlak voor consumptie nog even onder een warm lauwe kraan om de smaken nog beter te stimuleren.

Sluit (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoeken

Winkelwagen

Jouw winkelwagen is leeg
Shop nu