4 producten
Een exclusieve delicatesse
De naam Pata Negra-ham is exclusief gereserveerd voor de hammen van raszuivere Ibérico-varkens. Alleen deze hammen (100% raza ibérica) mogen de magische naam "pata negra" (zwarte voeten) gebruiken. Pata Negra-hammen (raszuiver) zijn ook altijd Bellota-hammen. De varkens van deze eikelham bewegen zich vrij in de voedselrijke en uitgestrekte kurkeikenbossen van Spanje en voeden zich in het wild met wat de bosweiden te bieden hebben. De jamón ibérico de bellota (100% raza Ibérica) is de meest kostbare en veeleisende van de Spaanse hammen en heeft een intense en complexe smaak.
Jamon Pata Negra: de beste Iberico ham
Slechts een klein stukje van de allerbeste Pata Negra Iberico Ham is een gemakkelijke manier om verliefd te worden op Spaanse ham. Het heeft een intense nootachtige smaak en een delicate zachte textuur; de ham smelt in je mond. Het vet van de Pata Negra ham heeft een zachte melkachtige textuur die perfect contrasteert met het smaakvolle vlees. Deze textuur en dit aroma worden gecreëerd door het dieet en de lange, zorgvuldige productie van het Iberische varken. Het ambacht van Iberische Ham is doordrenkt van geschiedenis, traditie en liefde en dat proef je terug in de Pata Negra.
'Pata Negra' vertaalt zich in het Nederlandse letterlijk naar 'Zwarte Poot', wat verwijst naar de zwarte hoef van het tevens zwarte Iberico varken. De term kan ook verwijzen naar alle Iberico Ham, maar specifiek verwijst het naar deze Black Label - 100% Iberico Bellota Ham. Het dieet van de varkens bestaat voornamelijk uit eikels die zij in de vrije natuur vinden. Het vrije uitloop varken krijgt veel beweging. De flinke portie beweging zorgt ervoor dat het vet van het varken infiltreert in de spier. Een unieke eigenschap die is toebedeeld aan het Iberische varken en zorgt voor de bijzonder rijke smaak.
Pata Negra Ham wordt vaker ook wel ‘Bellota Ham’ genoemd. Het woord 'bellota' in het Spaans betekent 'eikel', wat direct verwijst naar het dieet van het Iberische varken.
De beste manier om Pata Negra Ham te eten is los en puur zonder toevoeging van andere producten. Zorg ervoor dat de Jamon iets warmer is dan kamertemperatuur voordat je het eet, door het bijvoorbeeld (mits goed verpakt) onder een lauwe kraan te houden. De textuur moet zacht en zweterig zijn. Dit zorgt ervoor dat al het vet en de smaken vrij door de ham lopen.
Pata Negra ham kopen bij Iberico Fino
Pata Negra Ham is een voortreffelijke delicatessen ervaring die je minsten één keer in je leven moet hebben geprobeerd. We hebben een zorgvuldig uitgekozen selectie van enkele van de beste Pata Negra Ham te koop die rechtstreeks afkomstig is van ambachtelijke producenten in Spanje. Alle Pata Negra Jamon die we aanbieden is standaard volledig vrije uitloop en biologisch geproduceerd van varkens met de hoogste levensstandaard; dat maakt tenslotte het verschil in smaak.
Je kunt onze Pata Negra handgesneden (door gespecialiseerde snijders) of als hele Jamon bestellen.