Doorgaan naar content

Gratis verzending v.a. €45 in Nederland en België

Jamon Iberico - Iberico Fino

Jamon Iberico

De Jamon Iberico, oftewel de achterham heeft een zeer verfijnde smaak. Een Jamón is met ca. 8,5 kg groter en zwaarder dan een Paleta (schouderham).

Jamon Iberico is in verschillende classificaties te verkrijgen als gesneden portie of als hele ham (met poot).


Stuksprijs per 

Soort:

Stuksprijs per 

Gewicht:

Stuksprijs per 

Gewicht:

Stuksprijs per 

Variant:

nog slechts -1 op voorraad


Stuksprijs per 

Variant:

nog slechts 0 op voorraad


Stuksprijs per 

Variant:

nog slechts -1 op voorraad


Stuksprijs per 

Variant:

DE VERSCHILLENDE CLASSIFICATIES VAN JAMON IBERICO

Jamon Bellota 100% Iberico (Pata Negra)

Black Label

• Topcategorie gemaakt met 100% rasechte Iberische varkens
• 100% met eikels en voedsel uit de vrije natuur gevoed
• Vrije uitloop, de varkens mogen rondlopen in de dehesa
• 1,25 varkens per hectare (10.000 m2)
• Minstens 36 maanden gerijpt.

Jamon Iberico Bellota

Red Label

• Het ras is een mix van Iberico en Duroc (50-75% Iberico)
• Met eikels en voedsel uit de vrije natuur gevoed
• Vrije uitloop, de varkens mogen rondlopen in de dehesa
• 1,25 varkens per hectare
• Minstens 36 maanden gerijpt

Jamon Iberico Cebo Campo

Green Label

• Het ras is een mix van Iberico en Duroc (minimaal 50% Iberico)
• Gevoed met combinatie van eikels, granen en voer
• Vrije uitloop, de varkens mogen rondlopen in de dehesa
• 15 varkens per hectare (10.000 m2) • Minstens 26 maanden gerijpt

Jamon Iberico Cebo

White Label

• Het ras is een mix van Iberico en Duroc (minimaal 50% Iberico)
• Gevoed met combinatie van eikels, granen, voer en gras
• Geen vrije uitloop
• Minstens 18 maanden gerijpt

Jamon Iberico - de beste ham ter wereld

Jamon Iberico staat bekend als de beste ham ter wereld. De Jamon, afkomstig van het Iberisch schiereiland (Portugal en Spanje) is een prachtig rijke, genuanceerde en krachtige smaaksensatie. Het absolute hoogtepunt is wel de handgesneden ‘Pata Negra’. Dit betreft de 100% Jamon Iberico Bellota.

Om als 'Jamón Ibérico' te worden geclassificeerd, moet deze zijn gemaakt van het Iberische varken.

Wat deze delicatesse zo beroemd maakt, is de zorgvuldige bereiding en het speciale dieet van het dier. Dit zorgt voor de rijke en complexe aroma's binnen het smaakpalet van een Jamon. Voor Spanjaarden is deze bereidingswijze en pure herkomst als een religie. Jamon Iberico mag hierdoor meer dan terecht als een echte delicatesse worden bestempeld.

Jamon Iberico

De beste manieren om van Jamon Iberico te genieten

De smaak van Jamon Iberico is er een die moet worden gekoesterd. Als je hebt gekozen voor onze (hand)gesneden Jamon Iberico, kun je de verpakking het beste onder warm water houden voordat je deze opent. Dit zorgt ervoor dat het vlees heerlijk zweterig wordt, waardoor alle smaken nog beter naar voren komen. Net zoals ze dat doen in de beste Spaanse & Tapas Restaurants.

Ga je voor de hele Jamon Iberico? Deel deze met familie en vrienden en maak er een echte beleving van. De ham als pronkstuk, de kunst van het snijden en het genieten geweldige smaakt, maakt dit zo bijzonder. Snijdt de jamon in smalle, niet te grote plakjes (ca. 2 bij 2 cm) af en verdeel deze in een enkele laag op een bord. Zo’n bord vol Jamon Iberico is een lust voor het oog en staat prachtig op een gedekte tafel of een feestje.

Zo bewaar je Jamon Iberico

Zodra de Jamon is aangesneden dek je deze af met een deel van het reeds afgesneden vet en daaroverheen plaats leg je een stofvrije (thee)doek. Dit zorgt ervoor dat de bovenste laag van de Jamon lekker sappig en smaakvol blijft. Bewaar de ham in de keuken of op een andere schone, droge plek in huis. De handgesneden pakjes Jamon Iberico worden na het snijden direct vacuüm verpakt om de smaak en aroma’s te behouden. Deze pakjes kunnen tot wel 6 maanden op een droge, koele plek worden bewaard. Het is niet nodig om deze in de koelkast te bewaren. Een tip van ons: indien mogelijk plan je het eten van de Jamon Iberico iets vooruit, plaats de Jamon een dag van te voren in de koelkast en haal deze een uurtje van te voren eruit. Zoals eerder beschreven hou je het pakje vlak voor consumptie nog even onder een warm lauwe kraan om de smaken nog beter te stimuleren.

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

Sluiten (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoeken

Toegevoegd aan winkelwagen