15 producten
Hele Jamon Ibéricos
Pata Negra ham Paleta Bellota 100% Iberico ham ca. 5 kg
Pata Negra ham Paleta Bellota 100% Iberico ham ca. 5 kg
Paleta Cebo de Campo Iberico ham va. 5kg
Paleta Cebo de Campo Iberico ham va. 5kg
Jamon Cebo de Campo Iberico ham 8kg
Jamon Cebo de Campo Iberico ham 8kg
Iberico ham Bellota 75% Iberico Paleta ca. 5 kg
Iberico ham Bellota 75% Iberico Paleta ca. 5 kg
Jamon Bellota 100% Iberico (Pata Negra)
• Topcategorie gemaakt met 100% rasechte Iberische varkens
• 100% met eikels en voedsel uit de vrije natuur gevoed
• Vrije uitloop, de varkens mogen rondlopen in de dehesa
• 1,25 varkens per hectare (10.000 m2)
• Minstens 36 maanden gerijpt.
Jamon Iberico Bellota
• Het ras is een mix van Iberico en Duroc (50-75% Iberico)
• Met eikels en voedsel uit de vrije natuur gevoed
• Vrije uitloop, de varkens mogen rondlopen in de dehesa
• 1,25 varkens per hectare
• Minstens 36 maanden gerijpt
Jamon Iberico Cebo Campo
• Het ras is een mix van Iberico en Duroc (minimaal 50% Iberico)
• Gevoed met combinatie van eikels, granen en voer
• Vrije uitloop, de varkens mogen rondlopen in de dehesa
• 15 varkens per hectare (10.000 m2) • Minstens 26 maanden gerijpt
Jamon Iberico Cebo
• Het ras is een mix van Iberico en Duroc (minimaal 50% Iberico)
• Gevoed met combinatie van eikels, granen, voer en gras
• Geen vrije uitloop
• Minstens 18 maanden gerijpt
De beste manieren om van Jamon Iberico te genieten
De smaak van Jamon Iberico is er een die moet worden gekoesterd. Als je hebt gekozen voor onze (hand)gesneden Jamon Iberico, kun je de verpakking het beste onder warm water houden voordat je deze opent. Dit zorgt ervoor dat het vlees heerlijk zweterig wordt, waardoor alle smaken nog beter naar voren komen. Net zoals ze dat doen in de beste Spaanse & Tapas Restaurants.
Ga je voor de hele Jamon Iberico? Deel deze met familie en vrienden en maak er een echte beleving van. De ham als pronkstuk, de kunst van het snijden en het genieten geweldige smaakt, maakt dit zo bijzonder. Snijdt de jamon in smalle, niet te grote plakjes (ca. 2 bij 2 cm) af en verdeel deze in een enkele laag op een bord. Zo’n bord vol Jamon Iberico is een lust voor het oog en staat prachtig op een gedekte tafel of een feestje.
Bewaartips
Zodra de Jamon is aangesneden dek je deze af met een deel van het reeds afgesneden vet en daaroverheen plaats leg je een stofvrije (thee)doek. Dit zorgt ervoor dat de bovenste laag van de Jamon lekker sappig en smaakvol blijft. Bewaar de ham in de keuken of op een andere schone, droge plek in huis. De handgesneden pakjes Jamon Iberico worden na het snijden direct vacuüm verpakt om de smaak en aroma’s te behouden. Deze pakjes kunnen tot wel 6 maanden op een droge, koele plek worden bewaard. Het is niet nodig om deze in de koelkast te bewaren. Een tip van ons: indien mogelijk plan je het eten van de Jamon Iberico iets vooruit, plaats de Jamon een dag van te voren in de koelkast en haal deze een uurtje van te voren eruit. Zoals eerder beschreven hou je het pakje vlak voor consumptie nog even onder een warm lauwe kraan om de smaken nog beter te stimuleren.