De classificaties van Paleta Iberico
Paleta 100% Iberica de Bellota - Black Label
Dit is de topcategorie gemaakt met 100% rasechte Iberische varkens
100% met eikels en voedsel uit de vrije natuur gevoed
Vrije uitloop, de varkens mogen rondlopen in de dehesa
1,25 varkens per hectare (10.000 m2)
Minstens 24 maanden gerijpt
Paleta Iberica de Bellota - Red Label
Het ras is een mix van Iberico en Duroc (50-75% Iberico)
Met eikels en voedsel uit de vrije natuur gevoed
Vrije uitloop, de varkens mogen rondlopen in de dehesa
1,25 varkens per hectare
Minstens 24 maanden gerijpt
Paleta Iberica de Cebo de Campo - Green Label
Het ras is een mix van Iberico en Duroc (minimaal 50% Iberico)
Gevoed met combinatie van eikels, granen en voer
Vrije uitloop, de varkens mogen rondlopen in de dehesa
15 varkens per hectare
Minstens 18 maanden gerijpt
Paleta Iberica de Cebo -White Label
Het ras is een mix van Iberico en Duroc (minimaal 50% Iberico)
Gevoed met combinatie van eikels, granen, voer en gras
Geen vrije uitloop
Minstens 16 maanden gerijpt
De beste manieren om van Paleta Iberico te genieten
De smaak van Paleta Iberico is er een die moet worden gekoesterd. Als je hebt gekozen voor onze (hand)gesneden Paleta Iberico, kun je de verpakking het beste onder warm water houden voordat je deze opent. Dit zorgt ervoor dat het vlees heerlijk zweterig wordt, waardoor alle smaken nog beter naar voren komen. Net zoals ze dat doen in de beste Spaanse & Tapas Restaurants.
Ga je voor de hele Paleta Iberico?
Deel deze met familie en vrienden en maak er een echte beleving van. De ham als pronkstuk, de kunst van het snijden en het genieten geweldige smaakt, maakt dit zo bijzonder. Snijdt de Paleta in smalle, niet te grote plakjes (ca. 2 bij 2 cm) af en verdeel deze in een enkele laag op een bord. Zo’n bord vol Paleta Iberico is een lust voor het oog en staat prachtig op een gedekte tafel of een feestje.
Zo bewaar je Paleta Iberico
Zodra de Paleta is aangesneden dek je deze af met een deel van het reeds afgesneden vet en daaroverheen plaats leg je een stofvrije (thee)doek. Dit zorgt ervoor dat de bovenste laag van de Paleta lekker sappig en smaakvol blijft. Bewaar de ham in de keuken of op een andere schone, droge plek in huis. De handgesneden pakjes Paleta Iberico worden na het snijden direct vacuüm verpakt om de smaak en aroma’s te behouden. Deze pakjes kunnen tot wel 6 maanden op een droge, koele plek worden bewaard. Het is niet nodig om deze in de koelkast te bewaren. Een tip van ons: indien mogelijk plan je het eten van de Paleta Iberico iets vooruit, plaats de Paleta een dag van te voren in de koelkast en haal deze een uurtje van te voren eruit. Zoals eerder beschreven hou je het pakje vlak voor consumptie nog even onder een warm lauwe kraan om de smaken nog beter te stimuleren.
Op zoek naar Jamon?
Stuksprijs per
BTW inclusief
Stuksprijs per
BTW inclusief
Stuksprijs per
BTW inclusief
Stuksprijs per
BTW inclusief