Doorgaan naar content

Gratis verzending v.a. €45 in Nederland en België

Paleta Iberico

Paleta Iberico

Onze top kwaliteit Paleta Iberico is afkomstig uit Guijuelo, Salamanca in Spanje en heeft een prachtig rijke en intense smaak. 

De Paleta, oftewel de schouder is kleiner dan een Jamon. Onze Iberico hammen  wegen zo'n 8,5kg en een Paleta weegt meestal zo'n 5,5 kg. Eet je maar met 1 of 2 personen zo nu en dan een bordje Iberico ham, dan is het aan te raden om een Paleta te kiezen. Om de beste kwaliteit te bewaren wil je namelijk de Jamon of Paleta binnen de 3 weken na aansnijden opmaken. 

Een ander kenmerk van de Paleta is dat deze vanwege het kleinere formaat de totaliteit aan vlees dichter bij het bot heeft zitten. De versnelt de opname van zout en het geïnfiltreerde vet en resulteert in een intensere kleur en smaak t.o.v. de Jamon.


Stuksprijs per 

Soort:

Stuksprijs per 

Gewicht:

De classificaties van Paleta Iberico

Paleta 100% Iberica de Bellota - Black Label

Dit is de topcategorie gemaakt met 100% rasechte Iberische varkens

100% met eikels en voedsel uit de vrije natuur gevoed

Vrije uitloop, de varkens mogen rondlopen in de dehesa

1,25 varkens per hectare (10.000 m2)

Minstens 24 maanden gerijpt

Paleta Iberica de Bellota - Red Label

Het ras is een mix van Iberico en Duroc (50-75% Iberico)

Met eikels en voedsel uit de vrije natuur gevoed

Vrije uitloop, de varkens mogen rondlopen in de dehesa

1,25 varkens per hectare

Minstens 24 maanden gerijpt

Paleta Iberica de Cebo de Campo - Green Label

Het ras is een mix van Iberico en Duroc (minimaal 50% Iberico)

Gevoed met combinatie van eikels, granen en voer

Vrije uitloop, de varkens mogen rondlopen in de dehesa

15 varkens per hectare

Minstens 18 maanden gerijpt

Paleta Iberica de Cebo -White Label

Het ras is een mix van Iberico en Duroc (minimaal 50% Iberico)

Gevoed met combinatie van eikels, granen, voer en gras

Geen vrije uitloop

Minstens 16 maanden gerijpt

De beste manieren om van Paleta Iberico te genieten

De smaak van Paleta Iberico is er een die moet worden gekoesterd. Als je hebt gekozen voor onze (hand)gesneden Paleta Iberico, kun je de verpakking het beste onder warm water houden voordat je deze opent. Dit zorgt ervoor dat het vlees heerlijk zweterig wordt, waardoor alle smaken nog beter naar voren komen. Net zoals ze dat doen in de beste Spaanse & Tapas Restaurants.

Ga je voor de hele Paleta Iberico?

Deel deze met familie en vrienden en maak er een echte beleving van. De ham als pronkstuk, de kunst van het snijden en het genieten geweldige smaakt, maakt dit zo bijzonder. Snijdt de Paleta in smalle, niet te grote plakjes (ca. 2 bij 2 cm) af en verdeel deze in een enkele laag op een bord. Zo’n bord vol Paleta Iberico is een lust voor het oog en staat prachtig op een gedekte tafel of een feestje.

Zo bewaar je Paleta Iberico

Zodra de Paleta is aangesneden dek je deze af met een deel van het reeds afgesneden vet en daaroverheen plaats leg je een stofvrije (thee)doek. Dit zorgt ervoor dat de bovenste laag van de Paleta lekker sappig en smaakvol blijft. Bewaar de ham in de keuken of op een andere schone, droge plek in huis. De handgesneden pakjes Paleta Iberico worden na het snijden direct vacuüm verpakt om de smaak en aroma’s te behouden. Deze pakjes kunnen tot wel 6 maanden op een droge, koele plek worden bewaard. Het is niet nodig om deze in de koelkast te bewaren. Een tip van ons: indien mogelijk plan je het eten van de Paleta Iberico iets vooruit, plaats de Paleta een dag van te voren in de koelkast en haal deze een uurtje van te voren eruit. Zoals eerder beschreven hou je het pakje vlak voor consumptie nog even onder een warm lauwe kraan om de smaken nog beter te stimuleren.

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

Sluiten (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoeken

Toegevoegd aan winkelwagen