Doorgaan naar content

Gratis verzending vanaf €45 in NL & BE

Iberico Charcuterie - Iberico Fino

Spaanse Vleeswaren

Spaanse vleeswaren zijn ongeëvenaard. Van klassieke fuet, chorizo en iberico tot salchichon en lomo, er is online een enorm aanbod om uit te kiezen bij Iberico Fino.

Spaanse vleeswaren zijn ongeëvenaard

De charcuterie van Spanje is ongeëvenaard. Als je een food markt in Spanje bezoekt, dan wordt je begroet met een enorme selectie vleeswaren en worsten in verschillende stijlen, smaken en maten. Van klassieke chorizo en iberico tot salchichon en lomo, Iberico Fino brengt dit aanbod online naar Nederland. 

Van hampoten tot worstjes, elke regio in Spanje heeft een zeer kenmerkende stijl voor het kruiden en genezen van hun vlees. Terwijl velen de voorkeur geven aan hete en rokerige pimenton, vertrouwen anderen op knoflook en rozemarijn. De meeste Spaanse vleeswaren zijn gemaakt van varkensvlees, maar in het Noorden van Spanje zul je ook vaker rundvlees op tafel aantreffen.

Verschillende soorten Spaanse charcuterie

De onbetwiste koning van het Spaanse vlees is Jamon. Van Serrano tot het prestigieuze Iberico, snijd het in dunne plakjes en eet het vanuit de hand of serveer het met brood en een selectie Spaanse heerlijkheden voor een ongeëvenaarde tapas avond.

Chorizo is een geweldige manier om pittigheid en smaak toe te voegen aan je favoriete gerechten. Shop ons assortiment vers bereide chorizo en gepekelde soorten voor een authentieke smaak van Spanje.

Net als chorizo wordt salchichón gemaakt van gezouten, gemalen varkensvlees. Typisch roze en gevlekt met zwarte peper, het kan ook knoflook en zout bevatten.

Lomo, een hele gerijpte varkenshaas, is een van de puurste Spaanse vleeswaren. Bestrooid met zout en paprika, wordt lomo flinterdun geserveerd en smelt het in de mond.

Fuet, gekenmerkt door dunne witte schimmel rond de behuizing, is een licht gezouten worst met sterke smaken van varkensvlees, zwarte peper en knoflook.

Al deze heerlijke varianten bestel je online bij Iberico Fino. Onze authentieke selectie van gezouten vlees en worsten, afkomstig van de allerbeste producenten in Spanje, is de perfecte snack of tapas.

Bewaar de ham zorgvuldig om de kwaliteit te behouden

Zodra de ham is aangesneden dek je deze af met een deel van het reeds afgesneden vet en daaroverheen plaats leg je een stofvrije (thee)doek. Dit zorgt ervoor dat de bovenste laag lekker sappig en smaakvol blijft. Bewaar de ham in de keuken of op een andere schone, droge plek in huis. De handgesneden pakjes worden na het snijden direct vacuüm verpakt om de smaak en aroma’s te behouden. Deze pakjes kunnen tot wel 6 maanden op een droge, koele plek worden bewaard. Het is niet nodig om deze in de koelkast te bewaren. Een tip van ons: indien mogelijk plan je het eten van de Iberico ham iets vooruit en plaats de Jamon dan een dag van te voren in de koelkast. Haal de ham een uurtje van te voren eruit. Zoals eerder beschreven hou je het pakje vlak voor consumptie nog even onder een warm lauwe kraan om de smaken nog beter te stimuleren.

Sluit (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoeken

Winkelwagen

Jouw winkelwagen is leeg
Shop nu